maanantai 9. syyskuuta 2013

"Perintönä saatua"

Pientä historiikkiä meidän sisustukseen kuuluvista esineistä.
 Taistelevat metsot miehen mummun tekemänä ristipistotyönä. Ajatuksena taulu meillä ei minua houkutellut. Mutta kun se tuli, oli selvää että sen paikka on olohuoneessa. Enää en halua siitä luopua. Sillä on tärkeä tarina.
Ja hyvät muistot miehelle.
 Riihimäen lasipurkki on myös miehen mummulasta. Loput ovat omalta mummultani. Iso ja pieni pannu ja kahvimylly ovat hänen kotoaan lapsuudesta säilyneet. Loput on mummu ostanut tai saanut itse. Ja samovaari on ihan toimiva ja käyttökelpoinen :)
Nämäkin Fiskarsin sakset ovat miehen mummulasta. Olivat menossa työkalulaatikkoon, mutta pelastin osan talteen. Ovat ihan vieläkin toimivia.
Ja sukset, joista jo aiemmin olen kirjoittanut. Tykkään vieläkin.
Tämä kulho on "tunteita nostattava" ja se oli saatava toisesta mummulastani. Kulhoja on ollut kaksi, toisessa isommat ruosteenpunaiset ruusut, mutta se on jo hajonnut. Näistä sai AINA mummulassa jäätelöä. Tai no, joskus oli Ville Vallaton-puikkoja.  Tämä kulho oli silloin hienompi. En tykkää sinisestä, mutta jostain syystä tästä kulhosta lapsena siskon kanssa aina tapeltiin. Jäätelö maistui hyvälle vain tästä kulhosta.

Näiden lisäksi on paljon muuta isompaa ja pienempää "perintö" tavaraa.
Nämä taitaa kuitenkin olla ne itselle mieluisimmat.

Mielekästä päivää!

Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti